Pages

Sejenis gelombang

Kita ni kalau keja mana2 pun mesti after a while akan ada gelombang...
yang jelas tu...sejenis tsunami ke...or sejenis buih2 di pantai gitu....
mcm kt opis ni....masa zaman aku masuk...baru kena gelombang  gak...
yakni....zaman pemerintahan baru bermula....semua kena rombak...pastu ada gelombang yang ditamatkan kontrak or tak disambung.....pastu pemerintahan bermula dengan angan2 membina kota babylon ....semua seolah terapung2 di awang awangan.....
dalam menuju ke kota babylon tu...banyak bukit2 baru di buat...dan diruntuh....akhirnya....planner kota babylon pun merasakan dirinya sudah sampai ke kota tersebut....dan berpuas hati sedikit dengan pencapaian....pastu mereka pun memulakan enjin dan bergerak ke kawasan lain dengan harapan dan merancang untuk membina kota babylon yang baru....dan semua askar dan panglima yang bekebolehan di bawa bersama....di kota lama...kota belum pun lengkap sampai ke awang awangan nya....semua rakyat jelata dikerah cuba menghidupkan kota babylon yang lama supaya tampak realitinya di alam nyata....memandangkan ianya masih angan2 yang belum menjadi realiti....harusla susah untuk membayangkan betapa luasnya kota tersebut dan apakah senibina yang bakal terjadi....
tiba tiba.....apabila negara sudah tiada maharaja lagi....maharaja negara lain dipilih untuk kembali meneruskan legasi membina kota babylon tersebut...
Namun.....kita sebagai manusia yang hatinya sentiasa berbolak balik....pastinya...maharaja baru mempunyai idea untuk membangunkan negara yang kurang dengan sumber kewangan dan resource..
akan sekali lagi didatangi sekali lagi dengan gelomang baharu yakni maharaja baru akan mula merancang kota babylon yang bakal dibinanya...mungkin akan meneruskan perjuangan sebelumnya atau memulakan sesuuatu yang baru.....begitula kehidupan di opis kami harini....
bila di alam pertembungan ni...rakyat jelata mula rasa terumbang ambing dengan status masing2...
ada juga yang mula sangsi dengan misi pentadbiran baru....dan mula memancing negara lain untuk mengambilnya bertugas sebagai rakyat jelata di negara baru tersebut..

nah ..metafora kami untuk harini....
kalau faham ..faham la yer....yakni..aku dh tak kurang semangat bekerja di tempat skarang....sebab kurang skill digunakan....hanya skil mengarahkan org membuat kerja sahaja...which is...i am not very good at it....sb aku selalu kesian tgk staff wat keja banyak2...sb i used to be at their place kan...i know that feels....kalau kurang garang...depa pun naik kepala...
nasib baik semua Gen Y

nah baca pasal gen Y...anak2 aku gen Alpha semuanya....itu lagi zaman ..i dont care...

http://www.businessdictionary.com/definition/Generation-Y.html

Gen Alpha
http://www.nytimes.com/2015/09/19/fashion/meet-alpha-the-next-next-generation.html?_r=0



misshannan

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

No comments:

Post a Comment