Wednesday, October 05, 2011

Instant Cheese Kek

Cheese cake instant

sapa yang malas tu....resepi ni makcik kantin pun bleh buat..jgn nak ngada2 kata tadak oven la..
pakai telur la bagai...lempang kang....heheh...cewah...pada penjawat awam...mmg sesuai la kome2
wat resepi ni..sb taklama...makan pun sedap...cuma kami taula...kome2 malas nak  pegi giant beli bahan2 dia kan...

beletiaq plak no kami....well...jom cek out resipi...
ni pun kami ubah suai drp resepi2 yg ada kt internet...ikut sedap hati nak campak2...sb tadak ukuran betol2...
korang pun ikot perasaan la msk ni..janji jadi...gerenti jadi punya...

Bahan2:

Cream cheese sebuku (250gm)- ada cap philedelphia...atau tatura...ada lg yg mahal...
susu pekat setengah tin - kami pakai tak sampai setengah...agak2 manis
nestum - untuk tabur2 ja...tak byk dlm setengah mangkuk
oreo - ni option..asingkan cream dia..amik biskut jer
biskut lemak (biskut 4 segi berlemak)/ biskut saltcheese/biskut cheese
susu segar - utk celup biskut..

cara:
1.gaul cream cheese dan susu pekat sampai sebati...
  kalau pakai mixer lg bagus...cepat skit..tgn tak lenguh
2.celup biskut dlm susu segar
3.susun biskut dlm bekas...tupperware or caserol ..mana2la..
4. sapu cream cheese td...tabur nestum ..
5. susun oreo...option je..kalo takde pun ok..
6. susun biskut lagi sekali...ulang langkah2 td..

biskut> cream cheesev>nestum>oreo | biskut> cream cheesev>nestum>oreo

7. masuk dlm peti sejuk..sejukkan dlm 5 jam mcm tu..
8. blehla potong dan mkn..
9. lagi seminggu..sila timbang berat badan anda..
10. selamat mencuba

entry ni terjadi sebab cikgu di merengek2 mintak resepi pg td sebelum pegi koko...
nanti dah berjaya ...~.mintak mak kuih sepotong~..lallallallalla

No comments:

Post a Comment